keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Koko perheen liikunnallinen ilta


Jyväskylässä suositaan toiminnallisia vanhempainiltoja / perheiltoja. Kerromme meidän päiväkodin liikunnallisesta esiopetuksen perheillasta. Tavoitteena oli liikunnan riemu lapsissa ja vanhemmissa. Välineenä käytettiin tablet-laitteita ja QR-koodeja, joissa oli kysymyksiä. Vastauksista kerättiin sanaristikkoon. Liikuntailta toteutettiin Harjun maastossa, keskellä Jyväskylää. Päiväkodin keittäjän piti rasti terveellisestä ruoasta, kasvis/hedelmä tunnistusta ja maistiaisina oli kasviksia. Eväät kuuluvat ehdottomasti tällaisiin tapahtumiin; lasten tekemät sämpylät ja mehu auttoivat jaksamaan koko liikuntaradan.
Liikuntarasteina, joissa lapsi ja vanhempi tai isovanhempi kulkivat yhdessä, olivat köydellä laskeutuminen Harjun rinteellä, sokkokävelyä narua pitkin, tennispallon pompottelua, jätkänsakkia, amerikkalaista polttopalloa ja tasapainoilua kahden narun välissä. Perheillan aluksi ja lopuksi olivat yhteiset jumppa- ja leikkituokiot kaikille, joissa jumpattiin ja leikittiin Fröbelin palikoiden tahtiin.
Lapset, vanhemmat ja henkilöstö olivat tyytyväisiä liikunnalliseen perheiltaan. Kaikilla osallisilla oli tekemisen meininki ja he nauttivat, kerrottiin palautteena. Haastetta lisäsi QR-koodien käyttö, joka oli monille vanhemmille uusi ilmiö. Lapset opettivat vanhempiaan QR-koodien käytössä, sillä lapset ovat käyttäneet niitä toiminnassaan jo useasti. Lapset saivat näin myös onnistumisen kokemuksia siitä, että he opettavat vanhempiaan ja tietävät jostain asiasta enemmän kuin aikuiset.  Suosittelemme lämpimästi liikunnallisten perheiltojen viettoa, joissa on myös teknologia mukana!


 

 
Marja Laaksonen, Meeri Kannisto, Eila Jämsä, Eeva-Liisa Koistinen ja Merja Hautakangas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti